SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl
Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid        

 Afstand               

 Klimmen             

 Dalen  

 Afstand               

 01. UNESCO Höhenweg

Let op ! Deze wandeling is een alpine wandeling, Deze wandeling is dus niet geheel zonder risico, Deze wandeling is alleen geschikt voor wandelaars met een vaste trend en een goede uitrusting.

Bij deze route bent u genoodzaakt om gebruik te maken van het openbaar vervoer.


U kunt bij de kabelbanen in de Aletscharena (Riederalp, Bettmeralp, Fiesch-Eggishorn) een wandelpas kopen deze kost 49 CHF (2017), hiermee kunt u gebruik maken van alle kabelbanen in de Aletscharena en de trein tussen Fiesch en Mörel.


Bij het bergstation van Bettmerhorn begint de wandeling. Het begint meteen met een pittige klim omhoog naar de Bettmerhorn.

De wandelweg loopt over rotsen en soms zelfs over trappen omhoog naar de top. Dit is ongeveer een half uur lopen.


Vanaf de Bettmerhorn loopt de weg verder over een graat richting de Eggishorn. De graat is zeer smal en is bedekt met rotsen. Ondertussen kunt u genieten van de prachtige uitzichten over de Aletschgletscher.  Na ongeveer 2:00 uur lopen gaat het pad steil omlaag, hierna wordt het een normale wandelweg richting het bergstation van de Eggishorn.


Bij het bergstation kunt u er nog voor kiezen om de Eggishorn te beklimmen dit is ongeveer een kwartiertje lopen, er loopt een goed pad naar toe. Op de Eggishorn heeft u nog een mooie blik op de Aletschgletscher.


Vanaf de Eggishorn kunt u met de kabelbaan naar beneden naar Fiesch. In Fiesch gaat er een trein terug naar Betten Talstation.

Ook in het Aletsch gebied:


08. Risihorn (2875M) Bellwald

16. Sparrhorn (3021M) Belalp (Blatten bei Naters)

18. Oberaletschhütte (2640M) Belalp (Blatten bei Naters)

31. Hangbrug Aletsch Belalp/Riederalp


 .

Download GPS bestand

* * * * *

3:00 uur

200 Meter

200 Meter

3.0 KM