SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid

 Duur

 Hoogte verschil

 Afstand03. Binntalhütte & Albrunpass (2409M) Wandelwallis.nl
Home Wandelingen uitleg GPS About

Deze wandeling start in Imfeld/Fäld (1547M), Deze plaats is bekent door de steengroeve die hier te vinden zijn. In Imfeld is een ruime parkeergelegenheid (Betaald).


Vanaf de parkeerplaats steekt u het riviertje de Binna over.

Vervolgens slaat de wandelweg rechtsaf het oude dorpje in.

Als u het dorp verlaat komt u even op een asfalt weg. Dit is ongeveer 100 meter, daarna kunt u op een smal pad die het bos in aan gaat. Na het bos komt u weer op een verharde weg uit. De verharde weg volgt u nu.


Als u bij een splitsing komt houdt dan rechts aan. U blijft nu op deze weg helemaal tot het eind van dit dal. Vlak voor een haarspeldbocht aan het eind van het dal, Gaat er een wandelpad rechts af over een bruggetje, Dit pad volgt u.


U maakt nu een klim van ruim 100 meter, dan wordt de wandelweg weer wat vlakker. U komt nu onder andere langs een prachtige waterval. (Zie video).  Het is nu nog een klim van 150 meter naar de hut. De hut is gelegen op 2264 meter hoog.


Vanaf de hut is het nog een half uurtje lopen naar de Albrunpass. Het is nog een klim van 150 meter. Dit is zeker de moeite waard, u krijgt een prachtig uitzicht op Italië.  


De terugweg loopt over de zelfde weg terug naar Imfeld.

* * *  

5:30 uur

860 Meter

17,11 KM

Download GPS bestand