SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 04. Gsponerhöhenweg Gspon - Saas-Grund

Deze prachtige wandeling begint in het plaatsje Gspon (1893M).

Hellaas is Gspon niet bereikbaar met de auto. Vanuit Stalden gaat er een kleine kabelbaan naar Staldenried en Gspon, Kaartjes zijn verkrijgbaar bij het loket van het station.


De wandeling start in het dorpje Gspon. Gspon is een erg mooi dorpje, U volgt de borden Saas-Grund. Eerst loopt de wandelweg nog door de alpenweide maar gaat al vrij snel het bos in. Dit is een vrij vlakke weg en erg breed. U volgt dit pad tot er een smalle wandelweg linksaf en omhoog gaat. Dit pad staat met wandelborden aangegeven, u slaat deze weg in.


Wanneer er op de borden Kreuzboden vermeld staat,  Dan stopt u met het volgen van de borden Saas-Grund. Vanaf dit punt gaat de wandelweg even heel steil omhoog. Na 100 Meter klimmen wordt het weer wat vlakker.


Wanneer het wandelpad boven de boomgrens komt krijgt u prachtige uitzichten op Saas-Fee en haar gletschers. De wandelweg loopt nu over rotsachtig terrein. Dit gedeelte van de wandeling is erg mooi.


Vanaf Kreuzboden is het nog 1:30 uur lopen naar Saas-grund, u kunt er ook voor kiezen om met de kabelbaan naar beneden te gaan, de kosten voor deze kabelbaan is 22,00 CHF per persoon (2017)


In Kreuzboden start het vervolg van deze wandeling: De Allmageler Höhenweg. Deze wandeling staat ook beschreven op deze website en is ook zeker de moeite waard om te lopen !

 Moeilijkheid           

 Afstand                 

 Duur                     

 Klimmen                

 Dalen                   


 Wandelwallis.nl
Home Wandelingen uitleg GPS About

Ook in het Saastal:


09. Ofentalpass (2834 M) Mattmark

15. Almageller Höhenweg Saas-Grund

26. Montemoropass (2868 M) Mattmark  * * * *

7:00 uur (tot Saas-Grund)

580M

880M

18,50 KM

Download GPS bestand