SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                

 Duur                     

 Hoogteverschil      

 Afstand                

LET OP ! Deze wandeling bevindt zich in hooggebergte !  De Oberrothorn is de hoogste berg waar een normaal wandelpad loopt in Europa ! Ook is de wandeling heel bijzonder door het prachtige uitzicht op de Matterhorn.


Helaas is Zermatt niet bereikbaar met de auto. U moet uw auto parkeren in Täsch. Bij het station is een grote parkeergarage (Betaald). Vanaf Täsch rijdt er iedere 20 minuten trein richting Zermatt.


Vanaf het station in Zermatt loopt u naar het Metrostation die naar Sunnega gaat. Dit staat prima aangeven. Hier kunt u een kaartje kopen voor de Unterrothorn. In Sunnega stapt u over op een Kabelbaan en in Blauherd stapt u weer over.


Vanaf het bergstation op de Unterrothorn (3100m) begint deze wandeling. U daalt eerst 120 meter af naar Furggji. Dit eerste deel loopt over een skipiste en daalt stevig. Dit deel van het wandelpad is niet erg mooi. Gelukkig is het uitzicht wel prachtig.


Vanaf Furggji begint de wandeling pas echt. De wandelweg wordt nu smaller en begint licht te klimmen. Daarna loopt u over een bergkam.


Het is nu nog 200 meter pittig klimmen. Het is niet onoverkomelijk dat deze 200 meter zwaar af zult gaan. Dit komt door de hoogte. Helaas staat er op de top van de Oberrothorn geen kruis.


De terugweg loopt over de zelfde weg terug naar het bergstation.

Ook kunt u er voor kiezen om terug te lopen naar Blauherd, Sunnega of Zermatt. Houdt hier dan wel even rekening met het kopen van de tickets

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 11. Oberrothorn (3414M) Zermatt

Helaas staan er nog geen andere wandelingen in Zermatt online

Ook in Zermatt

* * *  

2:30 uur

350 Meter

5.50 KM

Download GPS bestand