SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                    

 Duur                     

 Klimmen                 

 Dalen                   

 Afstand          

 De Monte Leone Hütte is gelegen ten oosten van de Simplonpass. De route is beschreven vanaf de Simplonpass via de Monteleonehütte naar Rothwald. TIP ! Parkeer uw auto in Rothwald en ga dan alvast met de bus naar de Simplonpass in verband met de geringe dienstregeling


Vanaf de Simplonpass volgt u de bordjes Monteleonehütte. Vanaf de Simplonpass naar de Monteleonehütte is ongeveer 2:15 uur lopen. U loopt eerst door een alpenweide omhoog richting een hoogspanningsmast. Voorbij de hoogspanningsmast komt u al vrij snel bij een Suone (aangelegde beek). Dit deel van de wandeling loopt erg makkelijk.


Na een tijdje verlaat het wandelpad de Suone, het terrein wordt steeds ruiger. U passeert nu ook een aantal watervallen die u moet overbruggen door middel van kleine bruggetjes (zie video). Als u het laatste watertje heeft overbrugt krijgt u een magnifiek uitzicht over een enorme rotspartij. Het is nu nog een goed uur lopen naar de hut.


Vlak voor de hut krijgt u uitzicht over de Chaltwassersee. Bij dit meer is ook de hut gelegen. De hut en het meer is gelegen in een heel ruig terrein. Het lijkt wel op een maanlandschap. Bij de hut is het erg uitnodigend om een pauze te houden.


Vanaf de hut gaat u richting de Mäderlucke. De Mäderlucke staat niet met bordjes aangegeven ! U moet terug in de richting van de Simplonpass alleen kiest u dan voor de hoger gelegen wandelpad.

U maakt nu een klim van 80 meter tot u bovenop de Mäderlucke bent. Op de Mäderlucke heeft u prachtig uitzicht over het Rhônedal (zie foto hierboven).


Vanaf de Mäderlucke gaat de wandelweg erg steil over rotspartijen naaar beneden. Dit is erg inspannend lopen. Als u een stuk bent afgedaald wordt het steeds makkelijker lopen. Vanaf een bergstation van een skilift is het erg lastig om het wandelpad te vinden. U kunt het beste de brede weg aanhouden. Wanneer u weer wandelbordjes tegen komt met Rothwald erop kunt u die bordjes weer volgen.

 De wandelweg komt uit in Rothwald aan de Simplonroute.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 14. Monteleonehütte 2848M Chaltwasserpass

Ook in het Simplongebied:

07. Simplon höhenweg Rosswald/Rothwald.

19. Stockalperweg Simplonpass/Brig

21. Seehorn (2439M) Zwischbergen/Gabi

30. 3-passenroute Visperterminen/Simplonpass


,   * * * *

5:30 uur

880 Meter

1150 Meter

12,50 KM

Download GPS bestand