SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                     

 Duur                  

 Klimmen             

 Dalen                  

 Afstand  

 In Kreuzboden start deze wandeling. Kreuzboden is te bereiken met een kabelbaan vanaf Saas-Grund (Betaald parkeren). Saas-Grund is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Deze wandeling is het vervolg van de 04. Gsponerhöhenweg


Vanaf Kreuzboden volgt u de wandelbordjes: “Almagger Höhenweg”. Het hoogtepad begint meteen als een smal wandelpad die loopt door de alpenweides loopt. Hier zijn veel bloemen te bewonderen. Ook zijn de uitzichten zeker de moeite waard, u heeft hier namelijk prachtig uitzicht over de gletschers van Saas-Fee.


Na ongeveer een half uur komt u langs rotspartijen. De weg is goed aangegeven en niet gevaarlijk. Al vrij snel gaan de rotspartijen weer over in alpenweides. U krijgt nu uitzicht over de stuwdam van Mattmark. Na ongeveer een uur lopen vanaf de rotspartij buigt de weg af een dal. U moet nu 250 meter dalen.


Beneden in het dal komt u bij het berghotel Almaggeleralp. Vanaf het berghotel kunt u kiezen om te lopen naar Saas-Almaggel of om terug te lopen naar Saas-Grund. Op deze pagina staat de wandeling beschreven naar Saas-Grund.


Vanaf het berghotel loopt u het dal uit en volgt u de borden Saas-Grund. Eerst loopt het wandelpad nog vlak. Maar het laatste stuk daalt pittig. Uiteindelijk komt u uit in het oude dorp van Saas-Grund. Dit is vlakbij de parkeerplaats bij de kabelbaan.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 15. Almaggeler höhenweg Saas-Grund

04. Gsponer höhenweg Gspon/Saas-Grund

09. Ofentalpass (2834M) Mattmark  

26. Montemoropass (2868 M) MattmarkOok in het Saastal:

* * *  

5:00 uur

0 Meter

840 Meter

13,20 Km

Download GPS bestand