SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                   

 Duur                   

 Hoogteverschil                                   

 Afstand        

 Deze wandeling begint op de Belalp (2094M). Belalp is te bereiken met een kabelbaan vanaf Blatten bei Naters. In Blatten is een ruime parkeergelegenheid. Ook is Blatten goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ieder uur rijdt een bus vanuit Brig.


Vanaf het bergstation van de Belalpbahnen gaat u rechtsaf richting Sparrhorn en hotel Belalp. Wanneer het dit uw eerste keer is dat u op de Belalp bent, dan is het de moeite waard om 20 minuten om te lopen naar Hotel Belalp. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de grootste gletscher van de alpen: de Aletschgletscher.


Wanneer u niet langs het uitzichtpunt loopt gaat u bij Hotel/Restaurant Sparrhorn een bergpad op. U komt nu bij een stoeltjeslift. Deze Stoeltjeslift gaat naar Hohbiel 2674M (richting de Sparrhorn). U kunt de wandeling verkorten met 1:30 uur klimmen.


De Stoeltjeslift is geopend van midden juli tot en met midden augustus.


Het eerste stuk loopt nog vrij vlak maar dit veranderd al snel.

Tijdens de klim komt u langs een gedenksteen voor John Tyndall.

John Tyndall was een Britse wetenschapper en is ereburger van het dorp Naters.


Het wandelpad loopt tot Hohbiel door de alpenweides. Bij Hohbiel begint het lastigste en zwaarste stuk van de wandeling. Het is nog een uur lopen naar de top. Het pad loopt over de rotspartijen omhoog (zie video).


Bij mooi weer heeft u prachtig uitzicht over de Oberaletschgletscher. U kunt zelfs de Oberaletschhütte zien liggen.

Helaas hadden wij minder geluk zoals te zien is op de video…..


De terugweg loopt over de zelfde weg terug. Op het GPS bestand staat nog een variant aangegeven. Helaas is dit pad niet meer begaanbaar.


Deze wandeling heb ik samengelopen met de Oostenrijkspecialist: Uitenbuiten.nl. Ook uitenbuiten heeft hier een verslag van gemaakt wat zeker de moeite waard is om te lezen.Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 16. Sparrhorn (3021M) Belalp

Ook bij Blatten & Belalp

18. Oberaletschhütte (2640M) Belalp (Blatten bei Naters)

31. Hangbrug Aletsch Belalp/Riederalp
* * * *

5:00 uur

1000 Meter

10 KM

Download GPS bestand