SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid          

 Duur                    

 Hoogteverschil        

 Afstand

 Dit is misschien wel de mooiste wandeling van Wallis. In verband met de lengte van deze wandeling, is het raadzaam om voldoende tijd er voor uit te trekken. Een overnachting in de hut is ook mogelijk en ook zeker de moeite waard (Reserveren  aanbevolen !) Tel. +41 (0)27 927 17 67


De wandeling begint op de Belalp (2094M). Belalp is te bereiken met een kabelbaan vanaf Blatten bei Naters. In Blatten is er een ruime parkeergelegenheid (betaald). Ook is Blatten uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Ieder uur rijdt er een bus vanuit Brig.


Vanaf het bergstation loopt u richting Hotel Belalp. Dit is ongeveer 20 minuten lopen. Bij Hotel Belalp heeft u prachtig uitzicht over de Aletschgletscher. Het wandelpad daalt nu steil af naar beneden. nu komt nu bij een stuk wandelpad die zigzagend naar beneden afdaald (zie video). Dit stuk staat ook wel bekend van het schapenweekend (eind augustus). Dit is een weekend wanneer alle schapen weer terug komen van de alpenweides. Dan moeten alle schapen hier langs.


Bij een splitsing slaat de weg naar de Hängebrücke af. U volgt de borden Oberaletschhütte. De wandelroute loopt nu door de Alpenweide's. Na enige tijd slaat het pad linksaf een kloof in. Het pad daalt nu steil af tot u bij een bruggetje komt. Waarna het pad weer stevig gaat klimmen de kloof weer uit.


Na de kloof komt u op een kleine berggraad ook hier klimt het pad gestaagd, dit is erg pittig. Het is vanaf het bruggetje 500 meter klimmen. Wanneer u op hoogte bent gaat het pad over in een Höhenweg. De uitzichten zijn werkelijk fantastisch (zie video).

Dit is het mooiste deel van de wandeling. Het is nu ongeveer nog 5 kilometer lopen.


De hut is gelegen op een unieke plek, het uitzicht is werkelijk fantastisch. De terugweg loopt over de zelfde weg terug naar de Belalp.Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 18. Oberaletschhütte (2640 M) Belalp

Ook bij Blatten & Belalp

16. Sparrhorn (3021M) Belalp (Blatten bei Naters)

31. Hangbrug Aletsch Belalp/Riederalp

* * * * *

7:30 uur

900 Meter

21,00 KM

Download GPS bestand