SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Klimmen                

 Dalen                   

 Afstand               

 Bij deze wandeling is het genoodzaakt om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De wandeling begint op de Lauchernalp (1969 M). Lauchernalp is gelegen in het Lötschental. Vanaf Wiler gaat er een kabelbaan naar Lauchernalp. er is een goede busverbinding vanuit het rhônedal naar Willer. Ook rijdt er een trein tot aan Goppenstein.


Bij het bergstation staat de wandeling naar de Restipass aangegeven. Vervolgens een hele tijd niet meer. U kunt nu het beste de borden Kummenalp volgen. Naar Kummenalp is het ongeveer 1 uur lopen vanaf Lauchernalp. Dit deel van de wandeling loopt over de Lötschentaler höhenweg.


Vanaf Kummenalp loopt u in de richting Restialp. Dit is ongeveer een half uur lopen. Vanaf de Restialp is het ongeveer nog 1:30 lopen naar de pass. Er staat hier ook een bordje dat het nog 4 uur is naar Leukerbad echter dit is verre van de realiteit. Richting de pass kunt u genieten van prachtige uitzichten op het Lötschental (zie foto). Op de pass kan het erg koud zijn.


Vanaf de Restipass daalt het pad af richting de Wyssesee. Vanaf de Wyssesee loopt de wandeling vrij vlak. Het is vanaf de Wyssesee nog 3:30 uur lopen naar Leukerbad.


De wandeling kan met 2:15 ingekort worden door de kabelbaan vanaf de Rinderhütte ( Torrentalp) te nemen terug naar Leukerbad.


De afdaling vanaf de Rinderhütte is erg pittig. Het pad daalt metteen stevig af door de weilanden. Vlak voor het tussenstation van de kabelbaan slaat u rechtsaf het bos in. Het pad komt uit bij het talstation van de kabelbaan richting de Rinderhütte.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 20. Restipass (2626) Lauchernalp/Leukerbad

Ook in het Lötschental

24. Lötschenpass(hütte) (2690M) Lauchernalp/Kandersteg*

25. Anenhütte (2358M) Fafleralp (Lötschental)

33. Lötschentaler höhenweg Fafleralp/Lauchernalp


Ook in Leukerbad

06. Gemmipass - Kandersteg Leukerbad/Kandersteg*

27. Gemmipass (2322M) Leukerbad

32. Dalaschlucht Thermalquellenweg

* * * *

5:00 uur

660 Meter

1270 Meter

21,7 KM

Download GPS bestand