SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                     

 Duur                     

 Hoogteverschil        

 AfstandDeze wandeling begint bij Glacier de Moiry, Glacier de Moiry is gelegen aan het eind van het dal Val de Moiry. Dit dal is gelegen bij Grimentz. Aan het eind van het stuwmeer kunt uw auto parkeren. Er is vanaf Grimentz een erg slechte busverbinding naar Moiry.


Vanaf de parkeerplaats houdt u rechts aan richting Col du Tsaté en Lac de la Bayenna. Het wandelpad begint meteen stevig te klimmen. De weg loopt over een soort dijk. Ondertussen heeft u uitzicht over de Moiry gletscher en de Moiry hut.  


Wanneer u de dijk verlaat loopt het pad verder door de alpenweides. Het loopt nu een stuk minder steil. Al snel komt u met het meer Lac de la Bayenna. Dit is een erg mooi meertje. U bent nu ongeveer op de helft van de klim. Het is nu nog ongeveer een uur lopen naar de Pas.


Het tweede deel van de wandeling is het zwaarst. Omdat dit pad niet veel belopen wordt is er een reële kans dat u oog in oog komt te staan met steenbokken (zie video). Voor bloemen liefhebbers is de Edelweiss en de Enziaan te bewonderen.


Voorbij het meer gaat het pad linksaf een klein dal in. Ook komt nu de pass is het zicht. Eerst loopt de weg nog door de alpenweides,

Maar als snel gaat die over in een rotsachtig terrein. Het laatste stukje is pittig klimmen.


Wanner u bovenop de pass bent wordt u beloond door een prachtig uitzicht over het Val d’ Hérens.

De terugweg verloopt over dezelfde weg terug naar Glacier de Moiry.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 22. Col du Tsaté (2868M) Grimentz

* *  

3:20 uur

525 Meter

6,77 KM

Download GPS bestand