SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                     

 Duur                     

 Klimmen                 

 Dalen                   

 Afstand

 


Let op ! Dit is een erg lange wandeling en niet zonder gevaar. De afdaling naar Selden steil en er moet een Gletscher worden overgestoken, Dit is echter wel goed aangegeven. (Ervaring vereist). Bij deze wandeling is het noodzakelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer.


In Lauchernalp start deze wandeling. Lauchernalp is bereikbaar met een kabelbaan vanuit Wiler, Wiler is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het beste kunt u uw auto parkeren in Goppenstein om verder te reizen met de bus naar Wiler.


Vanaf de kabelbaan gaat het pad meteen stevig klimmen. Na ongeveer 150 meter klimmen. Komt het pad uit op een brede weg. U gaat rechtsaf dit pad op. Al vrij moet u dit pad links weer verlaten.


Vanaf dit punt gaat het pad ongeveer 450 meter klimmen. Na deze klim loopt het pad een stuk vlakker. Het landschap is erg ruig. De wandelweg loopt nu over de rotsen verder richting de Lötschenpass. Het is vanaf de rotsen nog een 100 meter klimmen en een uur lopen.


Vanaf de hut begint het moeilijkste en zwaarste deel van de wandeling. Het pad begint meteen pittig af te dalen of rotsachtig terrein. Het is er erg steil. Het grootste gedeelte is wel gezekerd met kettingen. Na ongeveer 300 meter dalen bent u aangekomen bij de Lötschengletscher, de gletscher moet overgestoken worden.

De gletscher is groot en deels bedolven onder puin. Het pad staat aangegeven door middel van paaltjes. Een gletscher is echter nooit zonder gevaar !


Wanneer u de gletscher bent overgestoken wordt het landschap een stuk vriendelijker. U krijgt nu magnifieke uitzichten over het Gasterntal. Het pad begint wederom pittig te dalen. Vanaf de gletscher is het nog 800 meter dalen. Het laatste stukje tot aan het Gasterntal loopt door het bos. Beneden in het dal bent u aangekomen in Selden.


In Selden kunt ervoor kiezen om met de bus naar Kandersteg te reizen. De wandeling wordt met 2:30 uur ingekort. De verbinding is wel erg slecht. Meer info klik hier


Vanaf Selden loopt het pad vrij vlak door het Gasterntal. Dit dal is ongeveer 5 km lang. Aan het begin van het dal ligt een restaurant. Voorbij het restaurant loopt het pad even over een asfaltweg.

Voor een bruggetje gaat u rechtaf een wandelpad weer op. Het pad loopt door een soort schlucht.


Door de schlucht komt u uit bij het talstation van de Sunnbüelbahnen. Vanaf hier is het nog ongeveer 40 minuten lopen naar het station van Kandersteg. Hier loopt ook het pad van de Gemmipass langs.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 24. Lötschenpass(hütte) (2676M) Fafleralp/ Kandersteg

Ook in het Lötschental:

20. Restipass (2626M) Lauchernalp/Leukerbad*

25. Anenhütte (2358M) Fafleralp (Lötschental)

* * * * *  

8:15 uur

720 Meter

1500 Meter

24,4 Km

Download GPS bestand