SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Hoogteverschil   


 De wandeling naar de Wannehorn begint op de Hannigalp (2169M). Hannigalp is bereikbaar met een kabelbaan vanaf Grächen. In Grächen is een grote parkeergarage om uw auto te stallen (Betaald). Grächen is ook erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

De Wannehorn is op 2 verschillende manieren te beklimmen, namelijk via de Gratweg en de brede route. Op deze pagina staat de klim beschreven via de brede route en de afdaling via de Gratweg.


Vanaf de Hannigalp is de Wannehorn in 2 uur te bereiken. De wandeling begint meteen stevig te klimmen langs een skilift omhoog. Voorbij het bergstation van de skilift. Komt het pad uit op een brede weg (skipiste). De weg wordt nu wat vlakker. De omgeving wordt steeds ruiger.


U loopt nu als het ware om de Wannehorn heen. Daarna gaat de wandelweg over in een smalle weg over een puinhelling omhoog. Ook is hier de kans dat u steenbokken tegen komt (zie video). Op de Wannehorn kunt u genieten van een prachtig uitzicht.


De terugweg loopt eerst een klein stukje terug over de zelfde weg, totdat u bij een splitsing komt. U houdt nu de gratweg aan. Dit is een erg mooie route en loopt over een graat verder. Eerst is het landschap nog erg ruig, en loopt het pad over de rotsen. Later wordt het steeds groener, Het pad komt uiteindelijk weer uit op de Hannigalp.


Vanuit Hannigalp is er nog de mogelijkheid om terug te lopen naar Grächen. Dit is ongeveer een 1:15 uur lopen. De route naar Grächen is totaal niet zwaar.


De kabelbaan naar de Hannigalp kost voor een enkeltje 14,60 CHF en een retourtje kost 21,00 CHF (Prijzen 2017)

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 28. Wannehorn (2669M) Hannigalp

Ook bij Grächen en St. Niklaus.

13. Augstbordpass (2897M) Gruben-meiden/ST. Niklaus


* *

3:30 uur

550 Meter


Download GPS bestand