SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Klimmen

 Dalen:

 Afstand   


 Bij  deze wandeling is het noodzakelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. (Check altijd voor vertrek uw route, Deze informatie kan verouderd zijn) Visperterminen is erg goed te bereiken met de bus vanuit Visp. Vanaf de Simplonpass gaat ongeveer 6 keer per dag een bus. Deze wandeling is in beide richtingen te lopen. Ook zal de wandeling ongeveer even zwaar zijn. Op deze pagina staat de wandeling beschreven vanaf Giw (Visperterminen).


Vanaf Visperterminen gaat er een stoeltjeslift omhoog naar Giw. Het kan tijdens de rit omhoog behoorlijk koud zijn omdat hier s’ochtends nog geen zon staat. Een trui is dan geen overbodige luxe. De stoeltjeslift draait in bloktijden van 08:00 t/m 09:45, 10:45 t/m 12:00, 13:00 t/m 14:30 en van 15:30 t/m 17:30.


Vanaf Giw gaat het metteen even pittig klimmen richting de Gibidumpass. Dit is een klim van ongeveer 240 meter. Deze klim duurt ongeveer 45 minuten. De weg loopt groot en deels over een skipiste. Op de Gibidumpass heeft u een prachtig uitzicht in het Nanztal. Aan de overkant van het Nanztal ziet u de Bestinepass liggen. Dit is de volgende pass die overgestoken moet worden.


Het wandelpad loopt als een Höhenweg naar het eind van het Nanztal. Dit gedeelte van de wandeling is prachtig. Eerst loopt het wandelpad langs een Suone. Het pad is op bepaalde plekken vrij smal. Op deze plekken is de wandelweg ook gezekerd met kettingen. De weg loopt vrij vlak. Onderweg kunt u een aantal schapen en geiten kuddes tegenkomen.


Aan het eind van het Nanztal heeft u een prachtig uitzicht. Dit is een prachtige plek om een Lunchpauze te nemen.

Vanaf nu loopt de wandelweg aan de andere kant van het dal.

De wandelweg begint nu ook ligt te klimmen.

Na enige tijd slaat het pad rechtsaf richting de Bistinepass. Al vrij snel komt u nu op de pass die op 2417 meter gelegen is.


Vanaf de Bistinepass is het nu alleen nog maar dalen. U krijgt nu een prachtig uitzicht over het Simplongebied. Vanaf de Bistinepass is het nog ongeveer 1:15 uur naar de Simplonpass.


De afdaling loopt vrij steil naar beneden over een goed aangelegd wandelpad. Het laatste stuk loopt vlak naar de Simplonpass. Waar ook de bushalte is gelegen. De laatste bus vertrekt om 18:17 uur.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 30. Giw - Gibidum - Bistinepass - Simplon

Ook in het Simplongebied

07. Simplon höhenweg Rosswald/Rothwald

14. Monteleonehütte 2848M (Chaltwasserpass)*

19. Stockalperweg Simplonpass/Brig*

21. Seehorn (2439M) Zwischbergen/Gabi

* * *

5:45 uur

611 Meter

525 Meter

19 Km

Download GPS bestand