SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid           

 Duur                     

 Dalen                   

 Afstand06. Gemmipass - Kandersteg Leukerbad
Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

Let op ! Bij deze wandeling dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer. Deze wandeling kan gecombineerd worden met wandeling 27. Leukerbad- Gemmipass de wandeling is dan 2:00 uur langer.


Vanaf Leukerbad gaat er een kabelbaan naar de Gemmipass. U kunt er ook voor kiezen om te lopen naar de Gemmipass vanaf Leukerbad, dit is ook zeker de moeite waard.   


Vanaf de kabelbaan loopt u richting de Daubensee, u blijft aan de rechterkant van het meer. Vergeet zeker niet een keer achterom te kijken! (Zie foto hierboven). Voorbij het meer loopt u richting Berghotel Schwarenbach (2060M).


Vanaf het berghotel loopt de wandelweg nog een klein stukje vlak,

Om vervolgens 100 meter te dalen. Vervolgens komt u in een dal.

Hier bevindt zich ook de grens tussen Wallis en Berneroberland.


Als u aan het eind van het dal komt houdt u rechts aan bij een bruggetje. U loopt nu naar beneden richting Kandersteg. Het is verstandig om het brede pad aan te houden. Het smalle pad is namelijk erg steil.


Wanneer u in het dal bent aangekomen loopt de wandelweg vlak naar Kandersteg. Het is nu ongeveer nog een half uur lopen naar het station. Vanaf Kandersteg rijdt ieder uur een trein terug naar Goppenstein en Brig. Helaas kunt u als voetganger geen gebruik maken van de autotrein die veel frequenter rijdt.

Ook bij Leukerbad

20. Restipass (2626M) Lauchernalp/Leukerbad*

27. Leukerbad - Gemmipass Leukerbad

32. Dalaschlucht (Thermalquellenweg)


* *   

4:00 uur

1150 Meter

15 KM

Download GPS bestand