SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Hoogteverschil   

 Afstand    


 De wandeling naar de Gemmipass begint in Leukerbad. Het beste kunt u uw auto parkeren bij het talstation van de Gemmibahn (betaald). Leukerbad is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.  


Vanaf Leukerbad is het haast niet voor te stellen dat tussen de rotspartijen een wandelpad loopt. Toch loopt er een prachtig wandelpad. Vanaf Leukerbad is de Gemmipass in 2 uur te bereiken.


Vanaf de Gemmibahn loopt er een breed pad de weilanden in. Dit is het begin van de wandeling. Vrij snel gaat dit pad het bos in.  In het bos begint het pad ook meteen met klimmen. Het pad blijft vanaf dit moment non-stop pittig klimmen. Er moet in 5 kilometer ruim 900 meter geklommen worden.


Als de wandelweg uit het bos komt begint het landschap al ruiger te worden. Na ongeveer 20 minuten nadat u het bos bent uitgekomen,gaat de het pad een kloof in. Dit deel van de wandeling is heel erg bijzonder (zie video).  Al zigzag-end gaat het pad verder omhoog.


Het pad is bijzonder goed onderhouden. De weg is vrij breed en is constant gezekerd doormiddel van staaldraden. Daardoor is deze wandeling ook geschikt voor kinderen.


Bovenop de Gemmipass kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Leukerbad. Vroeger was de Gemmipass een belangrijke handels route met Kandersteg (BE).


Deze wandeling kan gecombineerd worden met 6. Gemmipass - Kandersteg.


Op de Gemmipass is ook de mogelijkheid om met de kabelbaan terug te gaan naar Leukerbad. De terugweg loopt over dezelfde weg terug. Vanaf de pass tot aan Leukerbad is ongeveer 1:30 uur lopen.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 27. Gemmipass (2322 M) Leukerbad

Ook bij Leukerbad:

06. Gemmipass-Kandersteg Leukerbad/Kandersteg*

20. Restipass Lauchernalp/Leukerbad

32. Dalaschlucht Thermalquellenweg


* *

3:30 uur

940 Meter

10,0 KM

Download GPS bestand