SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                    

 Duur                     

 Hoogteverschil      

 Afstand

 De wandeling naar de Turtmannhütte begint in Vorder Sänntum, Vorder Sänntum is gelegen aan het eind van het Turtmanntal.

Er is een ruime gelegenheid om te parkeren (gratis).


Het eerste deel van de wandeling loopt over een brede weg richting de stuwdam. Dit pad loopt deels door het bos, maar voor het grootste gedeelte loopt dit pad door de alpenweides.


Als u bij de stuwdam bent aangekomen gaat u de stuwdam niet over. Langs het meer loopt het wandelpad. Aan het eind van het meer bevindt zich een tweede stuwdam. Deze gaat u wel over.


Vrijwel direct begint nu het pad pittig te klimmen, het pad is eerst nog erg breed. Deze weg kunt u afsnijden door smalle paadjes.

Wanneer u bij een splitsing komt kunt u 2 wegen kiezen. De gewone route en de Steinmenchenroute. Hier staat de gewone route beschreven.


Vanaf de splitsing gaat er een smalle weg steil omhoog. Echter de weg is goed te belopen. Er is 1 stukje gezekerd met een staalkabel maar dit is totaal niet gevaarlijk (Zie video). De hut is nu bijna binnen handbereik. Het pad gaat nu om de berg heen en gaat nog even pittig omhoog.


Bij de hut zijn bijzonder veel Edelweissbloemen te vinden. Bij de hut heeft u prachtige uitzichten. De terugweg loopt over dezelfde weg terug naar Vorder Sänntum.


Helaas is het Turtmanntal erg slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Turtmann gaat er een kabelbaan naar Oberems. Vanaf Oberems gaat er 4x per dag een bus het turtmanntal in

Voor meer informatie klik hier
Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 12. Turtmannhütte (2519M) Vorder Sänntum


Ook in het Turtmanntal:

13. Augstbordpass (2897M) Gruben-Meiden/ Sankt Niklaus*

23. Forcletta / Furggilti (2875M) Gruben-Meiden

  * *

3:30 uur

665 Meter

10 KM

Download GPS bestand