SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid              

 Duur                    

 Klimmen                

 Dalen                 

 AfstandDeze wandeling begint in Gruben-meiden (Turtmanntal) en gaat over de Augstbordpass via Jungen naar St niklaus, gelegen in het Mattertal. Helaas is het Turtmanntal slechts 4x per dag bereikbaar met het openbaar vervoer. Voor meer info klik hier


Bij het hotel Schwarzberg in Gruben-Meiden begint de wandeling.

Het wandelpad begint meteen pittig te klimmen en gaat vrijwel direct het bos in. Dit pad is erg smal maar totaal niet gevaarlijk.


Als u bij een bordje komt met daarop: “Neue strasse” Houdt u rechts aan. Al vrij snel komt u boven de boomgrens. Waardoor u kunt genieten van het prachtige uitzicht over het Turtmanntal. U Volgt de borden Augstbordpass.


Als u een aantal boerderijschuurtjes passeert wordt het wandelpad een stuk vlakker. U loopt nu het Grüobtalli in. Aan het eind van het dal is het nog even stevig klimmen om op de Augstbordpass te komen. Het laatste stuk loopt over rotsachtig terrein maar is niet gevaarlijk. Op de pass heeft u een prachtig uitzicht over het Innerställi wat aan de andere kant van de pass ligt.


Vanaf de Augstbordpass gaat de wandelweg steil omlaag. Als u beneden in het Innerställi komt wordt de weg vlakker en is makkelijk te lopen. Bij een splitsing kunt u kiezen om richting Embd te lopen of naar Jungen. Volg de bordjes richting Jungen.


Na de splitsing gaat het pad ongeveer 100 meter afdalen om vervolgens weer te klimmen. Dit is vrij pittig en loopt over rotsachtig terrein. Na de klim buigt het pad rechtsaf. U krijgt prachtige uitzichten over het Mattertal. Het is nu ongeveer nog een uur lopen naar Jungen.


In Jungen kunt u ervoor kiezen om met de kabelbaan naar beneden te gaan. Vanaf Jungen is het ongeveer nog 1:15 uur lopen naar St Niklaus. Dit is nog een pittige afdaling van ongeveer 850 meter.

Zowel de kabelbaan als de wandelweg komen uit bij het station van Sankt Niklaus

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 13. Augstbordpass (2897M)


Ook in het Turtmanntal:

12. Turtmannhütte (2519M) Vorder Sänntum

23. Forcletta / Furggilti (2875M) Gruben-Meiden

  * * * *

7:30 uur

1075 Meter

1780 Meter

17,00 KM

Download GPS bestand