SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                     

 Hoogteverschil      

 Afstand  

 De Forcletta is een bergpas gelegen tussen het Turtmanntal en het val d’Anniviers. Deze pas staat beschreven vanaf Gruben-Meiden. Helaas is het Turtmanntal erg slecht bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Turtmann gaat er een kabelbaan naar Oberems. Vanaf Oberems gaat er 4x per dag een bus het turtmanntal in, Voor meer informatie klik hier


Vanaf Gruben - Meiden volgt u de bordjes Chalte berg & Forcletta. De wandeling loopt eerst verder het Turtmanntal in. Na ongeveer 15 minuten komt u bij een aantal huisjes. Hier begint het pad 500 meter te klimmen door het bos.


Na de 500 meter klimmen komt u op een prachtige alp. U kunt nu het beste de brede weg aanhouden tot aan Chalte Berg. Dit loopt namelijk vrij vlak. Ondertussen kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Turtmanngletscher en de Turtmannhütte (wandeling 12).


Wanneer u in Chalte berg bent aangekomen, dan begint het pittigste deel van de wandeling. Het is nu nog 1:15 uur lopen met een hoogteverschil van 400 meter. Het allerlaatste stuk loop over rotsachtig terrein.


Bovenop de Forcletta kunt u genieten van een prachtig uitzicht. De terugweg loopt over de zelfde weg weer terug naar Gruben-Meiden.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 23. Forcletta/ Furggilti (2875M) Gruben

Ook in het Turtmanntal

 12. Turtmannhütte (2519M) Vorder Sänntum (Turtmanntal)

 13. Augstbordpass (2897M) Gruben-Meiden/ Sankt Niklaus

* * * *

7:00 uur

1100 Meter

18,50 KM

Download GPS bestand