Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Klimmen

 Dalen:

 Afstand   


 Deze bijzondere wandeling begint op de Belalp, Belalp is te bereiken met een kabelbaan vanaf Blatten bei Naters. In Blatten is een ruime parkeergelegenheid. Vanaf Belalp gaat de wandelweg richting een imposante hangbrug. Deze tocht is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees !


Vanaf het bergstation loopt de wandeling richting het Aletschbord.

Het eerste deel van de wandeling loopt via dezelfde weg als de 18. Oberaletschhütte richting Aletschbord (Hotel Belalp). Dit deel van de  wandeling loopt vrij vlak over een brede weg.


Bij Hotel Belalp heeft u een prachtig uitzicht over de Aletschgletscher. Vanaf het uitzichtpunt kunt u een groot gedeelte van de wandeling zien liggen. Ook de hangbrug is in de verte zichtbaar.


Vanaf het hotel begint de weg pittig te dalen. Bij een splitsing  houdt u rechts aan. Het pad gaat nog even pittig dalen. Bij een klein kerkje wordt het een stuk vlakker.

Het pad loopt nu verder richting de Aletschgletscher.


Na enige tijd gaat het pad een bos in. De rotsen zijn hier helemaal glad gesleten door de gletscher die hier in het verleden heeft gelegen. Dit is erg bijzonder om te zien. wanneer de wandelweg het bos heeft verlaten, Dan is het niet meer ver naar de hangbrug. U ziet nu de hangbrug nog iets lager liggen.


Deze hangbrug is een hele bijzondere. De hangbrug is 124 meter lang, en het diepste stuk wat overbrugt moet worden is 80 meter.


Nadat u de hangbrug heeft getrotseerd, Dan is het heel even klimmen, om vervolgens nog even vrij vlak te lopen. Daarna begint het pittigste gedeelte van de wandeling. De klim naar Riederfurka is 625 Meter.  Vanaf de hangbrug is het nog 2 uur naar Riederfurka. Er zijn 2 wegen die omhoog gaan. Het is aan te raden om de route te nemen via Silbersand. Deze route is namelijk een stuk minder steil dan de andere route.


Bij Riederfurka kunt u er voor kiezen om terug te lopen naar Blatten bei Naters dit is 1:50 uur lopen en 800 meter dalen.

 
Wanneer u het te lang vindt om terug te lopen naar Blatten. Dan kunt u met de kabelbaan van Riederalp naar beneden. Naar het bergstation is ongeveer 20 minuten lopen. Het dalstation ligt bij het station van de Matterhorn Gotthard bahn.  Waar ieder uur een trein terug naar Brig gaat. Vanuit Brig rijdt er ieder half uur een bus naar Blatten.


Er is een speciale Hängebrücke ticket beschikbaar. Deze kost 28,20CHF (2017). Deze ticket is verkrijgbaar bij de kabelbanen van Belalp en Riederalp. Ook is dit ticket verkrijgbaar bij de buschauffeur, tussen Brig en Naters.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 31. Hangbrug Aletsch (Belalp-Riederalp)

Ook in het Aletschgebied:

01. UNESCO Höhenweg Bettmeralp/Fiesch

08. Risihorn (2875M) Bellwald

16. Sparrhorn (3021M) Belalp (Blatten bei Naters)

18. Oberaletschhütte (2640) Belalp (Blatten bei Naters)

* * *

5:00 uur

625 Meter

830 Meter

14 Km

Download GPS bestand