SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                     

 Duur                     

 Hoogteverschil    

 Afstand  


 Deze wandeling begint in Fafleralp. Falfleralp ligt aan het einde van het Lötschental. Er is een ruime parkeergelegenheid (betaald). Fafleralp is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Fafleralp is de hut in 2 uur te bereiken.


Vanaf de parkeerplaats loopt u verder het dal in. Al vrij snel komt u bij een bruggetje. Deze gaat u niet over. Het pad loopt nu verder het bos in en klimt geleidelijk omhoog.


Na ongeveer 45 minuten komt u bij de volgende splitsing. Vanaf deze splitsing loopt de weg verder het lötschental in over een soort Hóhenweg. U heeft hier prachtige uitzichten over de Langgletscher. De wandeling loopt nu geleidelijk omhoog. De laatste 200 hoogte meters is wat zwaarder.


Helaas is de oude Anenhütte in 2006 weggevaagd door een lawine. De nieuwe hut is niet heel erg mooi, maar wel van alle gemakken voorzien.


De afdaling loopt aan de kant van de gletscher. Het pad daalt meteen stevig af het dal in, dit is circa 400 meter. Eenmaal aangekomen in het dal is het een makkelijke wandelweg. De wandelweg loopt onder andere over een aantal beekjes waar bruggetjes overheen liggen. De natuur is hier prachtig.


Het is een aanrader om een klein stukje om te lopen richting de Grünsee. Dit is een heel erg mooi meertje. Vanaf de Grünsee is het nog ca. 20 minuten lopen naar de parkeerplaats van Fafleralp.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 25. Anenhütte (2357M) Fafleralp

Ook in het Lötschental:

20. Restipass (2626M) Lauchernalp/Leukerbad*

24. Lötschenpass(hütte) (2690M) Lauchernalp/Kandersteg*

33. Lötschentaler Höhenweg Fafleralp/Lauchernalp


 .

* *

3:30 uur

590 Meter

11,7 KM

Download GPS bestand