Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                  

 Duur                    

 Klimmen

 Dalen:

 Afstand   


 Deze hohenweg is één van de bekendere wandelwegen van Wallis, De wandeling kunt u in 2 richtingen lopen. De wandeling begint in Fafleralp of Lauchernalp. Op deze pagina staat de tocht beschreven vanaf Fafleralp. Tussen Lauchernalp (Wiler) en Fafleralp is een goede busverbinding.


Bij de grote parkeerplaats (betaald) op de Fafleralp staat de wandeltocht goed aangegeven. U gaat linksaf richting het gehucht Fafleralp. Vrij snel komt u langs een prachtig meertje.

De wandelweg is een brede en goed begaanbare weg. Voorbij de afslag naar Uisterstal en Baluseeli wordt de wandelweg een stug smaller en gaat dieper het bos in.  Dit deel van de wandeling loopt zo goed als vlak. En is makkelijk te lopen.


Na een goed half uur lopen vanaf de parkeerplaats komt u bij de Schwarzsee (1858M) Dit meertje is prachtig gelegen een zeer fotogeniek. Vanaf de Schwarzsee gaat de wandelweg het bos uit,

Met als resultaat prachtige uitzichten over het Lötschental.


Na een half uur van de Schwarzee komt u uit bij de Tellialp (1865M. Op deze alp bevinden zich een aantal huizen en een klein bergrestaurantje. Vanaf de Tellialp moet er 150 meter geklommen worden. Halverwege de klim gaat de wandelweg het bos weer in.


Als de weg het bos weer uitkomt dan loopt de wandelweg over een prachtige alp.  Let op bij warm en zonnig weer kan het hier erg warm worden. Vanaf Lauchernalp gaat er een kabelbaan terug naar Wiler. Er is een Combi kaart verkrijgbaar voor de kabelbaan en bus. De kost 26,80 CHF (2017) meer info klik hier

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 33. Lötschentaler Höhenweg

Wandelingen in het Lötschental

* *  

2:45 uur

425 Meter

232 Meter

9,2 Km

Download GPS bestand

20. Restipass (2626M) Lauchernalp/Leukerbad

24. Lötschenpass(hütte) (2690M) Laucheralp/Kandersteg

25 Anenhütte (2358M) Fafleralp