SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 07. Simplon Höhenweg Rosswald/Rothwald

 Moeilijkheid                     

 Duur                    

 Klimmen               

 Dalen                   

 Afstand        

 Let op ! Bij deze wandeling dient u gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vanuit Ried-Brig gaat er een kabelbaan naar Rosswald. Ried-Brig is goed bereikbaar en er is een ruime parkeergelegenheid (Gratis). Ook rijd er een bus vanuit Brig.


Vanaf het bergstation loopt er een steil pad omhoog tot een asfalt weg. Bij de asfalt weg houdt u rechts aan. Volg de borden Simplon- Höhenweg en Rothwald. Na een paar honderd meter houdt de asfalt weg op en gaat het over op een in een breed wandelpad.


Na een half uur lopen komt u aan bij een klein bergdorpje genaamd Stafel. Voorbij Stafel loopt de route richting de Börtelhütte. Maar eerst loopt de wandelweg nog door 2 kloven. Bij de eerst kloof moet u een klein stukje dalen om vervolgens weer te klimmen. De natuur is hier schitterend (zie foto bovenaan deze pagina).


Vanaf de Börtelhütte loopt u richting Rothwald. U kunt u ervoor kiezen om bij de börtelhut richting Birisal te lopen. Dit is nog 600 meter dalen. Birisal ligt aan de Simplonroute en heeft een bushalte.


De Simplon Höhenweg loopt eerst nog over berghellingen en de het pad is nog erg smal. Na verloop van tijd wordt de weg breder. Ook komen er steeds meer bomen. De brede weg komt uit op een asfalt weg. De route loopt nu een klein stukje over het asfalt. In het bos kunt u de weg steeds afsnijden door kleine wandelpaden te nemen.


De weg komt uit bij de Bushalte op de Simplonroute. De laatste bus in het zomerseizoen gaat om 16:17 (2017). Check voor dat u deze route gaat lopen of de dienstregeling niet veranderd is. U kunt hiervoor het beste gebruik maken van de website van de postauto.Wandelwallis.nl

Ook in het Simplongebied:

14. Monteleonehütte (2848M) Chaltwasserpass Simplon/Rothwald

19. Stockalperweg Simplonpass/Brig

21. Seehorn (2439M) Zwischbergen/Gabi

30. 3-passenroute Visperterminen/Simplonpass

  * * *  

5:30 uur

300 Meter

400 Meter

15,20 KM

Download GPS bestand
Home Wandelingen uitleg GPS About