SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid           

 Duur                  

 Klimmen               

 Dalen                  

 Afstand

 Bij deze wandeling is het genoodzaakt om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op de Simplonpass begint de wandeling. Het is een aanrader om uw auto te parkeren bij het station van Brig (Betaalt). Bij het station vertrekt de bus naar de Simplonpass. Klik hier voor de dienstregeling.


Op de Simplonpass volgt u de borden Stockalperweg in de richting Brig. Deze route staat ook wel beschreven met de bordjes 90 viastockalper. Het eerste deel van de wandeling daalt meteen 300 meter stevig af.


Na deze afdaling loopt het pad een stuk vlakker langs een bergbeek. Na verloop van tijd wordt deze beek een aantal keren overgestoken door middel van bruggetjes. Dit is een erg mooi deel van de wandeling, Het lijkt wel een beetje op een schlucht. Als u de soort schlucht uitkomt komt u bij het plaatsje Grund uit.


Vanaf Grund gaat het wandelpad 300 meter klimmen naar Schallberg. Schallberg is gelegen aan de Simplonpassroute. Hier is ook een busstation. Vanaf Schallberg loopt het wandelpad weer omlaag. Al vrij snel voorbij Schallberg loopt het pad langs rotspartijen. Dit is erg mooi (zie video).


Voorbij de rotspartijen loopt het wandelpad door het bos naar beneden. Dit is een stevige afdaling. Aan het eind van het bos komt het pad uit in het dorp Lingwurm. Na Lingwurm loopt het wandelpad door de weilanden naar Brig. In Brig komt u nog langs het bekende Stockalperschloss.

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 19. Stockalperweg Simplonpass/Brig

Ook in het Simplongebied:

07. Simplon Höhenweg Rosswald/Rothwald*

14. Monteleonehütte (Chaltwasserpass) Simplonpass/Rothwald*

21. Seehorn (2439M) Zwischbergen/Gabi

30. 3-passenroute Visperterminen/Simplonpass


* *  

4:00 uur

300 Meter

1500 Meter

16,00 KM

Download GPS bestand