SOCIAL MEDIA

Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl

 Moeilijkheid                     

 Duur                     

 Hoogteverschil          

 Afstand        

 Deze wandeling start in Zwischbergen (Bord). Zwischbergen is te bereiken via Gondo. In Gondo  gaat er een smalle weg het Zwischbergental in. In de zomer rijdt er een belbus vanaf Gondo naar Zwischbergen voor meer info klik hier.


Voor het Restaurant gaat u rechtsaf richting Furggu. De klim naar Furggu duurt ongeveer 2:00 uur, het is 450 meter klimmen. Het pad is vrij smal en loopt eerst een stukje door het bos. Later loopt het pad deels door de alpenweiden.

Furggu is een pas tussen het Zwischbergental en het Simplontal.

Bij Furggu staat op de Asfaltweg geschreven Seehorn met een pijl. (Zie video). Het pad loopt nu vrij vlak richting een prachtig meertje.


Vanaf het meertje volgt een pittige klim naar boven. Het is nu nog ongeveer 400 meter klimmen. Op de top van de Seehorn staat een grote zendmast. Maar gelukkig is het uitzicht fantastisch. U kijkt prachtig uit over het Simplongebied.


De terugweg loopt tot Furggu over dezelfde weg terug. In Furggu kunt u er voor kiezen om terug te lopen naar Gabi. Gabi ligt aan de Simplonstrasse. Hier is ook een busstation. Vanaf Furggu is het nog 1:15  uur lopen naar Gabi. Het is nog een afdaling van 650 meter.


Home Wandelingen uitleg GPS About
Wandelwallis.nl 21. Seehorn (2439M) Zwischbergen

Ook in het Simplongebied:

07. Simplonhöhenweg Rosswald Rothwald

14. Monteleonehütte (Chaltwasserpass) Simplonpass/Rothwald*

19. Stockalperweg Simplonpass/Brig*

30. 3-passenroute Visperterminen/Simplonpass


* * *  

5:30 uur

1080 Meter

14,00 KM

Download GPS bestand